IZLOŽBA “PRIRODA NAS POVEZUJE – PARKOVI DINARIDA”

15.11. je na Plečnikovoj promenadi,  izložbenom prostoru parka Tivoli u Ljubljani otvorena izložba pod nazivom “Priroda nas povezuje – Parkovi Dinarida”. Domaćin događaja je Krajinski park Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib, a izložba je pripremljena u suradnji sa Parkovima Dinarida –mreža zaštićenih područja Dinarida.

Cilj izložbe je promocija zaštićenih područja u okviru mreže Parkovi Dinarida i zaštićenih područja, koji su članovi Zajednice parkova Slovenije.

Na najljepšoj lokaciji u Ljubljani, u parku Tivoli izloženo je 120 bilborda velikih formata, na kojima su predstavljene fotografija iz 58 zaštićenih područja, članova asocijacije Parkova Dinarida kao i fotografije članova Zajednice parkova Slovenije, koji okuplja 14  upravljača zaštićenih područja Slovenije.

Na fotografijama su predstavljene prirodne i kulturne baštine zaštićenih područja, te prednosti zaštite tih područja za lokalno stanovništvo i ljude koji žive u široj regiji.

Od hrvatskih parkova, na izložbi je sudjelovalo 9 parkova sa 16 fotografija i to JUNP Paklenica, JUNP Krka, JUNP Plitvička jezera, JUNP Sjeverni Velebit, JUPP Telašćica, JUPP Vransko jezero, JUPP Žumberak Samoborsko Gorje, JUPP Velebit, JU Pećinski park Grabovača.

Partneri Parku Tivoli i Parkovima Dinarida u organizaciji izložbe su: Grad Ljubljana, Javno poduzeće Snaga koje upravlja Parkom prirode Tivoli Rožnik in Šišenski hrib i WWF Adria.

Izložba će biti otvorena do siječnja 2019.