Preventivne mjere s ciljem zaštite zdravlja – obavijest posjetitljima, rad uprave u posebnim okolnostima

Park prirode „Telašćica“ je otvoren i postupa u skladu s uputama nadležnih službi.

Poduzete su preventivne mjere s ciljem zaštite zdravlja posjetitelja i uključenih dionika te se kontinuirano prate relevantne informacije i smjernice na osnovi kojih će se poduzimati daljnje akcije.

Nakon što su informacije o osobama u Republici Hrvatskoj kod kojih je potvrđen koronavirus postale dostupne javnosti, Javna ustanova „Park prirode Telašćica“ poduzela je sve potrebne predradnje i aktivnosti s ciljem zaštite zdravlja posjetitelja, zaposlenika, partnera i suradnika. Sve mjere i postupanja usklađuju se s trenutačnim preporukama i uputama Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite Zadarske županije.

Događanja koja su se u PP „Telašćica“ trebala održati u ožujku i travnja odgođena su. Ponajprije je riječ o aktivnostima vezanim za obilježavanje rođendana parka, 24. ožujka. Otkazano je i sudjelovanje djelatnika JU „PP Telašćica“ na turističkim sajmovima, edukacijama i konferencijama u Republici Hrvatskoj i stranim državama.

Park prirode „Telašćica“ otvoren je za posjetitelje u skladu s preporukama stručnih službi.

Kontinuirano pratimo informacije i smjernice nadležnih službi te ih pravodobno prosljeđujemo djelatnicima Parka, koji su dobili jasne upute o tomu kako će postupati u određenoj situaciji, kao i poslovnim suradnicima. Također, poduzimamo sve potrebne mjere i činimo sve što je u našoj moći kako bismo zaštitili ne samo posjetitelje, već i zaposlenike, partnere i suradnike tijekom redovitih aktivnosti PP „Telašćica“.

Ako dođe do promjena vezanih za rad Parka prirode „Telašćica“, posjetitelji i dionici o tomu će pravovremeno biti obaviješteni preko mrežnih stranica JU „PP Telašćica“.

Obavijest za sve građane, poslovne suradnike i stranke

Ljubazno molimo da sve upite prema Javnoj ustanovi “Park prirode Telašćica” za vrijeme trajanja posebnih okolnosti i mjera koje su na snazi zbog epidemije novim koronavirusom podnesete u elektroničkom obliku.

Za sve specifične predmete slobodni ste se javiti nadležnim rukovoditeljima elektroničkim putem ili putem telefona navedenim na http://pp-telascica.hr/kontakti/

Obavijest za sve posjetitelje, poslovne suradnike i djelatnike JU „PP Telašćica“

Ljubazno molimo da se prilikom ulaska i za vrijeme obilaska Parka prirode „Telašćica“ pridržavate strožih mjera socijalnog distanciranja i smanjite broj izravnih kontakata u svrhu ublažavanja mogućnosti širenja epidemije koronavirusom.

U zatvorenim prostorima potrebno je držati udaljenost od dva metra (2 m), a na otvorenom prostoru od jedan metar (1 m).

Zabranjeno je okupljanje više od pet osoba.

Grupne posjete su do daljnjeg otkazane.

Sve poduzete mjere i postupanja u skladu su s trenutačnim preporukama i uputama Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Županijskog stožera civilne zaštite Zadarske županije.

Na kraju, želimo naglasiti da odgovornim ponašanjem, postupanjem u skladu s uputama i provođenjem preventivnih mjera štitimo svoje, ali i tuđe zdravlje!

Zahvaljujemo na razumijevanju!